NEVE NEW

ШАМПОН ПЕНА ЗА ДЛАБОКО ЧИСТЕЊЕ.

SKU: 70001-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categories: ,

Neve е шампон за детергент за пенење кој создава густа и со полно тело пена која долго се прилепува на каросеријата со цел да се намали триењето на четките за миење автомобили за да се намали формирањето на микро-гребаници на каросеријата на возилата од секаков вид. (автомобили, камиони, комбиња итн…).

 

Формулата Neve е специјално дизајнирана од лабораторијата за истражување и развој Fra-Ber со цел да не содржи натриум хидроксид, фосфати и nta*, а сепак да обезбеди длабинско чистење со отстранување на нечистотијата на патиштата и сите видови контаминации.

 

Производот е погоден за употреба во сите видови перални за автомобили (самостојни, системи за самопослужување, тунели, кутии за самопослужување итн…), особено за перални за автомобили опремени со лакови со ефект на снег, одржува високи перформанси дури и во присуство тврда вода, со што се намалува ризикот од оставање остатоци за време на фазата на сушење.

 

Покрај професионалната употреба во перални за автомобили, производот може да се користи и со копје за пена или рачно перење за прецизно пенење пред перење на вашето транспортно средство.

 

Fra-Ber го произведува и пакува директно овој производ во Италија според најдобрите стандарди за квалитет.

УПАТСТВА ЗА УПОТРЕБА 25 КГ

 

Пумпа: 10-40 импулси 6 l/h потрошувачка на проток на пумпа на циклус од 5-40 ml.

Дозатрон инјектор: 0,2-2%.

Распрскувач 1:50 – 1:500.

Млазница за пена: претходно разредена од 1:2 до 1:12 (1 дел производ и 2 или 12 делови вода).

УПАТСТВА ЗА УПОТРЕБА 4,5 LT

 

Разредете 20 ml – 40 ml од производот на секои 1 l вода (1:25 – 1:50, разредувањето може да достигне 1:500 за често миење), користете градуирано шише Fra-Ber. Ако сакате да користите млазница за пена, разредете од 1:2 до 1:12 (1 дел производ и 2 или 12 делови вода), што се користи како предмиење за неделни нечистотии, разредете од чиста до 1:19 (50 ml во 1l вода).

Измијте се со висококвалитетна Фра-Бер ракавица.

Исплакнете темелно.

* Може да содржи траги.

 

Based on 0 reviews

0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “NEVE NEW”

There are no reviews yet.